Wat is zonne energie nou eigenlijk?

Er wordt veel over zonne energie gesproken, zowel in de krant als op de televisie en op het internet. In een wereld waarin we steeds meer focus hebben op groene en duurzame energie. Dat is natuurlijk hartstikke mooi. Maar wat is zonne energie nou eigenlijk en hoe werkt het? Laten we er eens induiken!

Zon in overvloed

Zonne energie is de meest voorkomende energiebron op aarde wat betreft duurzame energie. Het kan op verschillende manieren worden opgewekt en vormt als een hernieuwbare energiebron een belangrijk onderdeel van onze toekomst met schone energie.

Hoe krijgen we energie van de zon?

De zon doet meer dan voor onze planeet dan alleen overdag zorgen voor licht. Elk deeltje zonlicht (een foton genoemd) dat de aarde bereikt, bevat energie die onze planeet van brandstof voorziet. Zonne-energie is de ultieme bron voor al onze weersystemen en energiebronnen op aarde, en voldoende zonnestraling komt elk uur op het oppervlak van de planeet om theoretisch bijna een heel jaar aan onze wereldwijde energiebehoeften te voldoen. Wauw dat zijn nog eens cijfers! Wist jij dat al?

Waar komt al deze energie vandaan?
Onze zon, zoals elke ster in de Melkweg, is als een massieve kernreactor. Diep in de kern van de zon, produceren kernfusiereacties enorme hoeveelheden energie die naar buiten uitstralen van het oppervlak van de zon in de vorm van licht en warmte.

En wat doen we met de energie die in zonlicht zit?
Zonne energie kan worden benut en omgezet in bruikbare energie met behulp van fotovoltaïsche zonne energie of zonnecollectoren. Hoewel zonne energie slechts een klein deel van het totale wereldwijde energieverbruik vertegenwoordigt, betekenen de dalende kosten voor het installeren van zonnepanelen dat meer en meer mensen op meer plaatsen kunnen profiteren van zonne energie. Zonne energie is een schone, hernieuwbare energiebron en speelt een belangrijke rol in de wereldwijde energietoekomst.

Hoe profiteer je van deze energie?
De beste manier voor individuele eigenaren om geld te besparen met zonne energie, is door een fotovoltaïsch systeem voor thuis te installeren. Om het juiste systeem voor de juiste prijs te vinden, kun je bij verschillende energieleveranciers kijken zoals bijvoorbeeld de duurzame energieleverancier Vandebron. Na aanmelding ontvang je vaak een gratis offerte voor zonne energie van gekwalificeerde, vooraf goedgekeurde zonne installateurs bij jou in de buurt. Het bekijken van offertes is een geweldige manier om aanbiedingen te begrijpen en belangrijke statistieken te vergelijken, zoals energiebehoeften en kosten per watt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *