Welke opleiding kun je volgen voor een carrière in de zakenwereld?

flat lay photography of blue backpack beside book and silver MacBook

Ben jij commercieel ingesteld, goed met cijfers en heb je een ondernemende houding? Dan is een carrière in de zakenwereld echt iets voor jou! De zakenwereld is echter een breed begrip, wat betekent dat jij vanuit verschillende invalshoeken jezelf kan specialiseren in deze wereld. Ben jij benieuwd welke school de beste hbo opleidingen heeft, die ervoor zorgen dat jij een carrière in de zakenwereld kunt maken? Je leest het hier in dit artikel!

Een erkende hogeschool voor de zakenwereld: NHL Stenden

De hogeschool NHL Stenden is een erkende school, op het gebied van zakelijke opleidingen. De hogeschool biedt meer dan 25 opleidingen aan, op het gebied van economie en management. Opleidingen binnen dit interessegebied, betrekken niet alleen ondernemingsschap. Je kunt je bijvoorbeeld ook ontwikkelen op creatief vlak. Denk maar eens bijvoorbeeld aan een opleiding als designer. Ieder (groot) bedrijf heeft een goede branding strategie nodig. Wellicht ben jij wel die persoon!

Welke opleiding past het best bij mij?

Om te achterhalen welke opleiding het beste bij jou past, zijn er een aantal vragen die je af kunt gaan:

  • Welke opleidingen passen binnen mijn gekozen pakket?
  • Sta ik ervoor open om eventueel extra vakken/cursussen te volgen, om aangenomen te worden tot een opleiding?
  • Werk ik graag met mensen of werk ik graag achter de computer?
  • Ben ik zeer goed in wiskunde of kan ik het voldoende?
  • Werk ik graag in een team of werk ik liever alleen?

Wanneer jij graag met mensen samenwerkt, is het voor jou waarschijnlijk interessant om te kijken of de opleiding Commerciële Economie, Human Resources, Bedrijfskunde en Accountancy iets voor jou zijn. Ben jij juist gek op data en haal je daar je energie uit? Dan zijn opleidingen, zoals Finance & Control en Finance, Tax & Advise meer iets voor jou.

Mocht je nog twijfelen wat echt bij jou past? Probeer dan te kijken welke vacatures jou aanspreken. Op deze manier krijg je wellicht inspiratie voor een studiekeuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *